چای، سپری در برابر بیماری ها
 
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۰
Share/Save/Bookmark
 
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: چای بهترین نوشیدنی بعد از آب، برای محافظت بدن در برابر بیماریهای مختلف است.
 
 
به گزارش سرویس سلامت پایتخت، دکتر محسن نعمتی افزود: طبق تحقیقات انجام شده چای از بیماری هایی مانند سنگ کلیه، بیماریهای قلبی و عروقی و چربی خون پیشگیری می کند. 

وی در عین حال خاطرنشان کرد: البته برای مبتلایان به سنگ های کلیه از نوع 'اگزالات'، نوشیدن چای توصیه نمی شود.
 
وی ادامه داد: مصرف چای عوارضی ندارد مگر اینکه با روش نادرست استفاده شود، لذا پرهیز از مصرف چای داغ و پررنگ و پرهیز از مصرف زیاد قند و شکر همراه با چای ضروری است. 

این متخصص تغذیه با بیان اینکه نوشیدن چای داغ، خطر سرطان مری را دربردارد، افزود: مصرف چای داغ در مناطق شمالی کشور نظیر گنبد کاووس رایج است و از این رو سرطان مری نیز در این مناطق شایع تر است. 

به گفته وی، چای داغ باعث تحریک بافت مری و معده شده و خطر ابتلا به این نوع سرطان ها را افزایش می دهد. 

وی بیان کرد: از سوی دیگر مصرف چای فراوان نباید مانع از مصرف شیر، میوه و سبزی شود. 

وی با بیان اینکه چای به دو نوع سبز و سیاه تقسیم می شود، افزود: چای سبز که برگ خشک چای است، طبیعی ترین نوع چای است اما در چای سیاه، برگ آن تخمیر شده و سیاه رنگ می شود که این چای کافئین بیشتری دارد. 

چای نام یک گیاه و نوشیدنی ساخته شده از این گیاه است و دارای یک منبع طبیعی از کافئین، تئوفیلین، تیانین و آنتی اکسیدان ها است. 

چای واژه ای چینی است که در چین و شمال هندوستان به کار می رود و تقریباً با همان تلفظ وارد زبان فارسی شده است. 

نام این گیاه در گویش چینی جنوبی چای و در گویش چینی شمالی به صورت tea تلفظ می شد و هر دو تلفظی از یک واژه واحد در چینی قدیم هستند. 

مردم اروپای غربی نام این گیاه را از چینی های شمالی و مردم خاورمیانه و شمال آفریقا نام آن را از چینی های جنوبی آموختند. 
 
کلمات کليدی: چای
>ساير عناوين سرويس سلامت و زیبایی را در اين صفحه مشاهده کنيد<
کد مطلب: 65044